Producten voor honden, Producten voor katten, Producten voor konijnen en knaagdieren

10 Cadeau ideeën voor je huisdier

Of het nou is voor de verjaardag van jouw huisdier, omdat je het gewoon leuk vindt, voor dierendag, of omdat de sinterklaas- en kerstperiode er weer aankomt. Bijna iedereen met huisdieren vindt het wel leuk om die trouwe viervoeters zo nu en dan eens te verwennen, ik ben ook zo’n iemand. 

Maar iedere keer het zelfde botje, dat speelmuisje of een nieuwe speeltunnel vind ik saai, daarom leek het mij leuk om voor jullie (en voor mijzelf) op zoek te gaan naar de 10 leukste cadeau ideeën voor je huisdier.  

De volgorde van de artikelen hieronder is willekeurig.

1. NEO krabmat van Catroom

Afbeelding van de NEO Krabmat

Mijn katten zijn fan! Ze hebben zeker 4 á 5 maanden intensief gebruik ervan gemaakt voordat hij letterlijk uit elkaar begon te vallen. Hij is het geld dubbel en dwars waard.

Ik heb onze NEO1 krabmat gekocht bij Catcetera.nl

Deze krabmat van Catroom is niet zomaar een krabmat. Het is de eerste soepele, meeverende krabmat van karton. In tegenstelling tot de meeste krabmatten van karton die hard zijn en niet meeveren. Katten vinden het daardoor erg aangenaam om aan te krabben, om op te spelen en om op te slapen.

De NEO krabmat bestaat in drie maten. Ideaal dus!

NEO1 – 73 x 37 cm – €24.95
NEO2 – 73 x 53 cm – €34,95
NEO3 – 73 x 70 cm – €39,95

2. Hippe Snuffelzakjes

Afbeelding van hippe snuffelzakjes met valeriaan

Mijn eigen katten worden er wild van, net als al mijn oppaskatten die ik er een cadeau heb gegeven!

Ze zijn te bestellen in de webshop van Hippe Snuffelzakjes

Hippe Snuffelzakjes zijn kleine rechthoekige kussentjes met daarin kattenkruid of valeriaan. Katten zijn er dol op! 

De snuffelzakjes zijn te verkrijgen in enorm veel hippe kleuren en designs, alle stofjes persoonlijk uitgekozen door de eigenaresse. Ook zijn er XXL varianten verkrijgbaar die wat groter zijn dan het standaard model. 

Een standaard setje van twee Hippe Snuffelzakjes kost €9,95

 

3. Voerspel

Afbeelding van een voerspel voor honden of katten

Voerspellen zijn er in alle vormen, maten, niveaus en prijzen. Het geeft de dieren een uitdaging en dat vind ik alleen maar goed. 

In dit artikel dat ik eerder heb geschreven laat ik jullie een aantal voerspellen die ik thuis gebruik voor mijn eigen katten en ons konijn zien. (Waaronder die van de afbeelding hiernaast). 

4. Ice Pod van Scratch & Newton

Afbeelding van de Scratch & Newton Ice Pod

Dit product is echt ideaal in de zomer, ik zweer er bij!

Ice Pods zijn direct bij mij te bestellen voor €9,95 
Wil je bestellen? Stuur dan een mailtje naar madelon@snuffelsensnorharen.nl 

Een Ice Pod is een roze ronde schijf met een platte kant en een bolle kant. Het is als het ware een koelelement, speciaal ontwikkeld voor knaagdieren en konijnen. 

Door de vorm kunnen de dieren er gemakkelijk tegen aan of op gaan liggen, daarnaast is het door de vorm minder aanlokkelijk om aan te knagen. De Ice Pod blijft langer koel dan gewone koelelementen. En de inhoud van gewone koelelementen is giftig in tegenstelling tot de inhoud van de Ice Pod. 

5. Grasdoos

Foto gekregen van Grasdoos.nl, Dit is de prachtige Midas_kitten (volg op Instagram)

Ik heb zelf nog geen grasdoos getest (dit staat nog op de planning), maar ik heb ze wel ‘live’ gezien bij verschillende kattencafé’s. De katjes waren er heel blij mee.

Een grasdoos is te bestellen op Grasdoos.nl.

Zoals de naam al zegt: een doos met gras. Door middel van een Grasdoos haal je een beetje natuur van buiten naar binnen. Leuk voor je binnenkatten of konijnen bijvoorbeeld. Het gras zit in een waterdichte stevige doos

De standaard grasdozen zijn zowel los als in abonnementsvorm te bestellen. Daarnaast is er ook een grotere grasmat te koop, deze komt niet in een doos. 

Grasdoos los: €16,49
Grasdoos abo: va.€15,15 p.m. 
Grasdoos groot: €22,59

6. Knaagdierenmandje

afbeelding-van-twee-cavias-in een-knaagdiermandje

Bijna alle cavia’s die ik heb gehad vonden het heerlijk om in een mandje te slapen. De mandjes gingen om de zoveel tijd in de wasmachine en droger en dan waren ze weer klaar voor de volgende ronde.

 

Knaagdierenmandje, het spreekt eigenlijk voor zich. Een lekker zacht mandje voor je knaagdier. Sommige konijnen en cavia’s vinden het heerlijk om weg te doezelen in zo’n mandje. Let wel op of je huisdier niet aan de stof gaat knagen. 

Er zijn verschillenden mandjes verkrijgbaar  voor knaagdieren en konijnen, maar je kunt uiteraard kun je ook een klein honden- of kattenmandje gebruiken. 

Het is verstandig om een mandje te kiezen die uitwasbaar is, niet alle konijnen/knaagdieren zijn zindelijk.

 

7. Drinkfontein

Drinkfonteinen zijn wat mij betreft een echte aanrader wanneer je katten hebt. Katten zijn van nature slechte drinkers, en stromend water stimuleert het drinken juist. 

Er zijn enorm veel verschillende drinkfonteinen voor honden en katten. in dit artikel heb ik een review geschreven over onze drinkfontein: de Cascade Waterdispenser

8. Snuffelmat

Afbeelding van twee cavia's met snuffelmat
Foto gemaakt door Sylvia Bergsma - Kattenoppas Zwanenburg

Een snuffelmat bestaat uit stroken stof die vast zijn gemaakt op een basis. de stroken stof zijn meestal van vilt of fleece. Hierdoor is het ook heel makkelijk zelf thuis te maken, In alle kleuren, afmetingen en vormen.

Een snuffelmat is geschikt voor alle huisdieren. Het is de bedoeling dat brokjes of snoepjes tussen de stoken stof worden vestopt, zodat het dier moet zoeken. Dt stimuleert het gebruik van de neus om iets te vinden. 

9. Kong

Afbeelding van een hond met een Kong
Foto gemaakt door Sylvia Bergsma - Kattenoppas Zwanenburg van haar hond Charlie met zijn Kong

Bijna iedere online en offline dierenspeciaalzaak verkoopt artikelen van Kong

Bijna onverwoestbaar speelgoed gemaakt van natuurlijk rubber, zo wordt het genoemd. De Kong is te verkrijgen in verschillende maten en sterkten, dus perfect af te stemmen op jouw hond. Daardoor kan de hond veilig zónder toezicht met de Kong spelen. 

De zwarte Kong Extreme en de rode Kong Classic zijn de meest bekende varianten. Daarnaast bestaat er bijvoorbeeld ook nog een puppy variant.

De meeste artikelen van Kong hebben een opening die gevuld kan worden met brokjes of snoepjes.  

 

10. Poppenbedje van de IKEA

afbeelding van twee katten in een ikea poppenbedje
Foto gemaakt door Jamy de Vaan, van Dexter en Lola in hun IKEA poppenbedje.

IKEA heeft een enorm leuk poppenbedje in hun collectie. Dit poppenbedje is ook super leuk voor konijnen en katten. Google daar maar eens op, dan krijg je de meest schattige fots’s te zien van konijnen en katten die heerlijk in het bedje liggen te luieren. 

Het poppenbedje is te koop bij de IKEA en kost €14,95

Laat hieronder in de reacties achter of jij één of meerdere van deze producten zou kopen. Ik hoor het ook graag als je al één of meerdere producten van deze lijst hebt. 

Deel dit:

About snuffelsensnorharen

4 thoughts on “10 Cadeau ideeën voor je huisdier

  1. Wat een ontzettende leuke cadeau ideeën! Ik ben Kattenoppas en heb zelf 3 katten. Ik sta helemaal achter je super leuke ideeën. Ik ga binnenkort een grasdoos kopen voor mijn 19 jarige Siamees (en haar 2 vrienden) . Ik weet zeker dat ze hier super blij mee zal zijn.

  2. Het poppenbedje van Ikea staat hier al heel lang op de wishlist. Denk alleen nog steeds dat onze kat de verpakking leuker zal vinden dan het bedje zelf. De krabmat vind ik ook echt heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *