Een dag in het leven van een huisdieroppas

Hoe ziet een bezoek er uit? | Een dag in het leven van een huisdieroppas

Het leek mij leuk om jullie wat meer te vertellen over hoe een bezoek tijdens de vakantieperiode er uit ziet. Wat ik precies allemaal doe tijdens zo’n bezoek voor ‘verzorging aan huis’, of ik een vaste routine heb, hoe lang ik ‘er’ dan ben en bijzondere dingen die ik wel eens heb meegemaakt tijdens zo’n bezoek.

Afbeelding van een witte kat in de tuin op een wandplankje

Oppaskat Roosje

Met de eigenaren van Roosje is tijdens het kennismakingsgesprek en tijdens het ophalen van de sleutel afgesproken dat ik 2x per dag bij Roosje ben. De tijd die ik aanwezig ben voor één bezoek is ten minste 30 minuten.

Roosje is een rustig en voorzichtig poesje. Ze kijkt altijd eerst even de kat uit de boom voordat ze zich laat aaien. 

Tijdens de verzorgperiode heeft ze de hele woning en achtertuin tot haar beschikking, beneden- en bovenverdieping en via het kattenluikje kan ze naar de achtertuin wanneer ze wil.

Het ‘vaste’ rondje

Wanneer ik naar binnen loop komt Roos me begroeten zodra ze me hoort of ziet, de ene keer zit ze bij de voordeur te wachten, de andere keer komt ze van boven en soms tref ik haar aan in het zonnetje. 

Voer, water en de kattenbak

Vervolgens krijgt ze haar portie brokjes (’s ochtends) en haar portie natvoer (’s avonds). Terwijl Roos eet loop ik een rondje door de woning en kijk ik of ik geen ‘gekke’ dingen zie. Bijvoorbeeld: uitgebraakte haarballen, ongelukjes naast de kattenbak, of uitgegraven plantenbakken.

Vervolgens ververs ik alle waterbakjes en schep ik de kattenbak uit. 1 x in de week zal indien nodig de volledige kattenbak schoon worden gemaakt. 

Aandacht

Wanneer Roos klaar is met eten is er tijd voor aandacht. Soms wil ze een aai over haar bolletje en soms ook liever niet. Vaak is ze wel uit te dagen om te spelen met het laserlampje of een touwtje aan een stok. Soms zitten we ook gewoon buiten in de tuin. 

Extra diensten

Indien nodig geef ik de plantjes buiten water en verzamel ik de post uit de brievenbus. Het is ook mogelijk dat ik de afvalcontainers aan de staat zet en weer binnen haal. 

Update

Na het spelen gaat Roos meestal weer in rustmodus. De eigenaren willen graag af en toe een update dus daar zorg ik voor. Ik stuur dan een foto of een filmpje en een verhaaltje over hoe het gaat, want dat is toch altijd een hele geruststelling. 

Gezondheidscheck

Tijdens mijn bezoek aan Roos houd ik in de gaten of ze goed eet en drinkt en of ze niks anders mankeert, mocht dat wel het geval zijn dan zal ik indien nodig naar de dierenarts gaan en dit met de baasjes bespreken. 

Vond je het leuk om op deze manier een kijkje achter de schermen te krijgen? Laat dit dan weten hieronder in de reacties. 

Deel dit:

About snuffelsensnorharen

4 thoughts on “Hoe ziet een bezoek er uit? | Een dag in het leven van een huisdieroppas

  1. Wat leuk om te zien en te lezen hoe een bezoek er aan toe gaat! Hoe liefdevol je voor de dieren zorgt en tegelijk ook mee wil denken met de gemakken voor de baasjes! Wat zal het fijn zijn voor de baasjes om zo onbezorgd op vakantie te kunnen gaan en dan ook nog eens fijne updates krijgen hoe het met je huisdier gaat!

    1. Dank je wel voor je compliment, Melissa. Ik doe mijn best, maar vind dat niet meer dan normaal. Ik zou het zelf ook fijn vinden om te weten dat het thuis allemaal goed gaat. Zeker zo’n eerste verzorgperiode blijft altijd spannend voor de klant, maar ook voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *